MPSE Facebook Display

 

Je bent altijd van harte welkom om eens een keertje te komen kijken en/of meedraaien. Wij geven trainingen en doen mee aan grote activiteiten in binnen en buitenland. In de maanden waarin geen activiteiten zijn, draaien we 1 keer per maand een opkomst en 1 keer per jaar is er een (leden)vergadering. Ook proberen we 1 keer per jaar een technieken weekend te houden waarin we onze eigen kennis uitbreiden en uitproberen. En dat is natuurlijk ook goed voor het team en de gezelligheid. Na een aantal keren meedraaien wordt samen bekeken of je een positieve bijdrage kan leveren aan de doelstelling van de MPSE en je binnen het team past.

We hebben een activiteiten coördinator die de aanvragen behandeld en vraagt wie er kan, etc. Zij heeft een goed overzicht over de activiteiten en haar kan je vragen wanneer je een keer kan kijken en/of meedraaien. Elke activiteit heeft een trekker (iemand die het voortouw neemt).

Over het algemeen zijn er twee soorten activiteiten:

  • Trainingen en/of workshops op regionale, landelijke of (inter)nationale activiteiten (zoals Scout-In, Flamboree, Rover Way, World Moot, Wereld Jamboree, etc.), dat kunnen dus workshops of trainingen zijn voor leiding en soms activiteiten met kinderen.
  • Aanvragen bij groepen, meestal een training voor leiding, maar dat kan ook een activiteit met een blauwe vogel groep zijn.

Deze laatste willen we, door het grote aantal aanvragen, in de toekomst gaan verminderen en daarvoor in de plaats willen we een aantal keren per jaar een trainingsweekend ('MPSE Techniekendag') organiseren, waar geïnteresseerde leiding terecht kan.

Aan potentiële nieuwe leden van de MPSE wordt gevraagd een aantal keren mee te draaien met verschillende activiteiten, zodat er van twee kanten gekeken kan worden of het klikt. Dat betekent dat jij kan kijken of je het echt leuk vind en wij zullen kijken of we jou geschikt vinden (daarmee bedoelen we dan bijvoorbeeld of je een goede trainer bent en of je binnen het team past). Uiteraard is er begeleiding en training mogelijk in zowel het aanleren van de technieken als in het trainen zelf.

Een verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is één van de maatregelen die wij getroffen hebben om genomen hebben om een veilige omgeving te bieden zowel binnen onze groep als bij externe activiteiten. Al onze leden (ongeacht of zij wel of niet met jeugdleden omgaan) zijn VOG-plichtig.

Na deze introductie periode zal de MPSE-raad zijn goedkeuring geven en krijg je een opdracht mee voordat je geïnstalleerd wordt (en de MPSE das mag dragen). Het klinkt misschien allemaal heel zwaar, maar dat valt in de praktijk best wel mee. De opdracht is overigens het uitwerken van een nieuwe workshop, iets wat past bij jou en een toevoeging is voor de MPSE. Alleen maar leuk dus. En ook daar kun je de nodige begeleiding krijgen als dat gewenst is.

 

Geïnteresseerd?

Stuur een mail met een korte beschrijving van jezelf, je interesses en je ervaringen naar onze praktijkbelegeider via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.