Subcategorieën

 • Vuurtechnieken

  altVuur is het belangrijkste element in een overlevingssituatie en dient 5 doelen: Vuur is voor warmte, voor licht, om je eten te bereiden, om ongedierte weg te houden èn om jezelf zichtbaar te maken voor reddingswerkers! Vuurtechnieken richten zich op primitieve wijze van vuurmaken en verschillende manier om met vuur te koken.

 • Campcraft / zelf maken

  altIn een overlevingssituatie heb je alleen het hoogstnoodzakelijk bij je als een mes en bijl. Maar alle andere benodigdheden zul je zelf van natuurlijke materialen moeten maken. Touw, een mok of een kompas...

 • Onderkomen en schuilhutten

  altNaast warmte en water is een onderkomen van levensbelang. Het houdt jezelf droog, je spullen en zorgt ook voor behoud van warmte. Je hebt nood onderkomens voor één nacht, onderkomens met zeil en touw of helemaal van natuurlijke materialen.

 • Houtbewerking en woodcraft

  het zelf maken van handige tools als een lepel kan prima van hout. Niet alleen maak je het jezelf in de natuur zo luxe mogelijk maar het is ook prima tegen het gevaarlijkste aspect van een overlevingssituatie: verveling. 

 • Eten, drinken en bereiding

  Voedsel bereiden boven houtvuur hebben de meesten wel eens gedaan, maar hoe maak je vis klaar zonder pan of welke planten zijn eetbaar? Wat voor bereidingswijzen zijn er onder de grond of hoe werkt roken en bewaren van voedsel?