Instructeurstraining Scouting Academy

In het najaar organiseert de MPSE in samenwerking Scouting Academy een training voor instructeurs in één van de volgende vakgebieden:
  • Hakken, Zagen en Snijden
  • Primitief Koken
  • Vuur
De training bestaat uit een didactisch deel en een inhoudelijk deel.

In één dag gaan we in op de didactiek van het instructeurschap. Je leert op deze dag onder andere welke leerstijlen er zijn, hoe je een training opbouwt en welke werkvormen je kan gebruiken. Je geeft zelf een korte instructie, met de feedback van de opleiders en de andere deelnemers die je hierop krijgt kan je je verder ontwikkelen.

Tijdens de inhoudelijke training ga je een weekend aan de slag met jouw vakgebied. Samen met andere 'vakidioten' en met deskundige trainers duik je in de de kwalificatiekaart van jouw vakgebied. Door praktisch bezig te zijn ga je je kennis bijspijkeren, en je ervaringen verrijken en zit je aan het eind van het weekend vol nieuwe ideëen.

Zijn je didactische en inhoudelijke kennis en ervaring op het juiste niveau, dan kan je assessment doen voor de kwalificatie tot instructeur. Een (deel van een) training geven is onderdeel van je assesment, een vakopleider toetst je.
Als gekwalificeerd instructeur kan je bij landelijke activiteiten, in je regio of in je groep training geven in het vakgebied. Zo laat je andere scouts groeien in hun competenties!

Het enige wat je nodig hebt om mee te mogen doen met de trainingen is enthousiasme en interesse in het vakgebied. En een minimale leeftijd van 15 jaar. Heb je al ruime ervaring in het instructie geven in een van de vakgebieden, dan kan je mogelijk tijdens de inhoudelijke training al assesment doen en ga je gekwalificeerd weer naar huis!

Didactische deel: 7 oktober in Baarn
Inhoudelijke deel: 11 en 2 november in Ommen
Kosten voor volledige training: 95 euro.

Op de site van Scouting Academy zijn voor de verschillende instructeurs de kwalificatiekaarten te downloaden.

Wil je aan de slag als instructeur voor je regio of op landelijk niveau, meld je snel aan: https://sol.scouting.nl/?
task=as_registration&action=add&frm_id=17390

Meer info via Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.