MPSE cursusweekend Messenmaken Pasen 2017

We zijn weer begonnen met de organisatie van ons messenmaakweekend, het MMW2017 van vrijdagavond 14 t/m maandag 17 april 2017.

Heb je altijd al eens je eigen mes willen maken? Bij de MPSE krijg je de kans een Scandinavisch mes met leren schede te vormen naar je eigen wensen. Onder begeleiding van experts ga je bezig met handgereedschap voor het vormen van een houten handvat en het maken van de leren schede. Verder krijg je diverse workshops over omgang met mes, snijtechnieken en onderhoud / slijpen van je mes. Ben je 16+ en geïnteresseerd in back-to-basic scouting technieken, geef je dan op voor deze door het MPSE-team georganiseerde weekend.

Maar wat gaan we nu doen dit weekend?

We beginnen met een workshop hoe je je mes gebruikt tijdens het houtsnijden. Na het eten gaan we de verschillende uitvoeringen en hun toepassingen bespreken, en bij het kampvuur gaan we dit weer allemaal nabespreken natuurlijk. Op zaterdagochtend vroeg weer op, want dan gaan we beginnen het het vormgeven van het handvat. Aan het einde van de dag zullen we hiermee klaar zijn en zullen we na het eten nog even wat anders maken uit hout. Zondag hebben we de hele dag om de schede te maken, dit is een tijdrovend en precies werk! In de avond hebben we nog een workshop hoe je je mes scherp krijgt.

Tegelijk met de gewone ook een gevorderde cursus

Naast de gewone cursus is er ook een gevorderd deel voor eventuele oud-deelnemers. Deze is bedoeld voor deelnemers die al eerder hebben deelgenomen aan een MPSE Messenmaak cursus. Omdat je het hele proces al eens doorlopen hebt en ervaring hebt in zowel het vormen van het handvat als de schede krijg je de gelegenheid om op vrijdag je eigen mes samen te stellen met houtsoorten (waaronder de plakjes berkenschors) en ook het lijmen zelf te doen. Verder mag je op zondag aan de slag met wat uitgebreidere vormen van de schede. Op het inschrijfformulier kun je aangeven in welk jaar je al hebt deelgenomen waarmee je je inschrijft voor de gevorderde cursus! Niet gevorderd? Geen nood... we doen ook de gewone cursus en daar zal het gros voor komen, dus gewoon inschrijven!

Waar en wanneer?

Het cursusweekend vindt plaats van vrijdagavond 14 t/m maandag 17 april en kost 110 euro voor het weekend. Het vindt plaats bij Scouting Elst (Gld), zie: www.scoutingelst.nl/. Heb je vragen, mail ze dan naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

Tot Dan!