Opening Scoutinglandgoed 13 en 14 juni 2015

In het weekend van 13 en 14 juni 2015 zijn we met de beestenbende naar Zeewolde afgereisd om het nieuwe landgoed van Scouting te bewonderen. Het is supergaaf met grote velden (met een heel klein beetje gras), waterpartijen en een hele hoge dijk  met uitzicht op het Nuldernauw.  De eerste fase was afgerond en om dat te vieren was er een gezellig weekend met als toppertje Koningin Maxima die het landgoed officieel kwam openen.

Met de opbouw was het nog 30 graden in Nederland en zo starten het weekend heel warm. Op zaterdagmorgen konden de kamperende scouts verschillende activiteiten doen zoals klimmen, aquabubbels, lopend vuurtje, spijkerbroekhangen, varen in een vlet, tokkelbaan enz.  Wij hadden als klus om met verschillende scouts fakkels maken en/of  vuur maken met vuursteen en/of broodjes/marshmallows te verwarmen boven een vuurtje.

De onderbreking was er omdat Koningin Maxima een rondleiding kreeg en daarna de officiële opening verrichtten. Ze legde samen met enkele scouts een stevige platte knoop in een heel dik touw.

Net voor de lunch viel er een stevig buitje wat fijn was voor het stof, maar niet voor de gezamenlijke buitenlunch. Dat was erg jammer. De buitenlunch was wel super….tafelvuurtjes, eieren, appels, pannekoeken, hamburger, prut,…. Je kreeg met een aantal een kratje spullen en kon zelf je eigen menu maken in dutch ovens, paellapannen of op een skillets. Leuk en erg lekker.

Op de zondag konden de groepen nog een aandenken voor het landgoed maken. Een stoeptegel beschilderen met hun eigen logo oid. Het was een erg geslaagd weekend en het terrein beloofd een mooie aanwinst te zijn voor scouting.

MPSE op Herfstontmoeting 2012

Afgelopen weekend was het de Herfstontmoeting 2012 van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Als MPSE waren we gevraagd of we tijdens de 'vormingsmomenten' een aantal van onze 'werkwinkels' wilden geven. Een aantal van ons zijn reeds meermalen bij deze jaarlijkse leiding activiteit geweest en weten dat het niet alleen oer gezellig is maar ook nog geweldig georganiseerd, met een enorme Scoutingsfeer en vooral een grote bereidheid van alle volwassenen om deel te nemen aan alle 'aanbodjes'.

Youtube: MPSE @ HO2012

Lees hier het hele verhaal met alle foto's...

HIT voorbereidingskamp

Tijdens het eerste weekend van maart hebben we een voorbereidingsweekend gehouden voor de HIT knife making kamp.

Aangezien we allemaal al een mes hadden gemaakt voorgaande keren, hadden we besloten om ons te specialiseren in het maken van een leren schede en het versieren ervan.

Ook moesten we extra gereedschap maken voor het leerbewerken.

De vrijdag en zaterdag waren voor het maken van de schede zelf en op zondagochtend hebben we de schedes beschilderd,

Nadat je je mes hebt ingenaait in je schede, moet je een paar dagen wachten voordat alles weer droog is en dan pas kan je kijken of alles is gelukt zoals je het had bedacht..