Opening Scoutinglandgoed 13 en 14 juni 2015

In het weekend van 13 en 14 juni 2015 zijn we met de beestenbende naar Zeewolde afgereisd om het nieuwe landgoed van Scouting te bewonderen. Het is supergaaf met grote velden (met een heel klein beetje gras), waterpartijen en een hele hoge dijk  met uitzicht op het Nuldernauw.  De eerste fase was afgerond en om dat te vieren was er een gezellig weekend met als toppertje Koningin Maxima die het landgoed officieel kwam openen.

Met de opbouw was het nog 30 graden in Nederland en zo starten het weekend heel warm. Op zaterdagmorgen konden de kamperende scouts verschillende activiteiten doen zoals klimmen, aquabubbels, lopend vuurtje, spijkerbroekhangen, varen in een vlet, tokkelbaan enz.  Wij hadden als klus om met verschillende scouts fakkels maken en/of  vuur maken met vuursteen en/of broodjes/marshmallows te verwarmen boven een vuurtje.

De onderbreking was er omdat Koningin Maxima een rondleiding kreeg en daarna de officiële opening verrichtten. Ze legde samen met enkele scouts een stevige platte knoop in een heel dik touw.

Net voor de lunch viel er een stevig buitje wat fijn was voor het stof, maar niet voor de gezamenlijke buitenlunch. Dat was erg jammer. De buitenlunch was wel super….tafelvuurtjes, eieren, appels, pannekoeken, hamburger, prut,…. Je kreeg met een aantal een kratje spullen en kon zelf je eigen menu maken in dutch ovens, paellapannen of op een skillets. Leuk en erg lekker.

Op de zondag konden de groepen nog een aandenken voor het landgoed maken. Een stoeptegel beschilderen met hun eigen logo oid. Het was een erg geslaagd weekend en het terrein beloofd een mooie aanwinst te zijn voor scouting.

Messenmaak weekend bijna vol!!!

Het gaat hard met de aanmeldingen. Inmiddels zitten we voor meer dan driekwart vol en er zijn veel mensen die geïnteresseerd zijn. Wil je meedoen met het messenmaakweekend op Pasen in Hasselt (omg. Zwolle), lekker een paar dagen met je handen bezig zijn, onder leiding van ervaren MPSE instructeurs die zelf al vele messen hebben gemaakt, lekker genieten van de uitgebreide kookkunsten van de MPSE kookstaf en naar huis gaan met een mes wat volledig hand is gemaakt èn perfect in jouw handen past... ? Meld je dan snel aan: KLIK HIER

aanmelding messenmaakweekend van start!

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor het messenmaakweekend op Pasen 2013: klik hier